FANDOM


Iedereen kent wel iemand of heeft meegemaakt dat bestanden kwijt zijn geraakt. De oorzaak hiervan komt vaak door het kapot gaan van hardware. Ook in bedrijven komt het voortdurend voor dat iemand per ongelijk een bestand heeft verwijderd. Als dit gebeurt is het belangrijk om deze bestanden terug te krijgen. Hiervoor gaan we kijken naar wat voor soort back-up methodes goed werken voor bepaalde situatie en wat dit betekend voor het IT structuur.

Back-ups kosten geldEdit

Het kost een bedrijf vaak veel geld om back-up ruimte vrij te maken. Hoewel het klopt dat harde schijf ruimte steeds goedkoper wordt, heb je vaak ook steeds grotere bestanden waar je gebruik van maakt. Waar in het jaar 2000 een GB aan ruimte $7.14 koste, kost hij in 2003 maar $0,0633 (bron Kryder's Law). Ondanks dat schijfruimte veel goedkoper is geworden is de vraag hiervoor niet omlaag gegaan. Het is zelfs sterk omhoog gegaan. De hoeveelheid dat een bedrijf als Google jaarlijks meer nodig heeft aan opslagruimte is gigantisch. Als er een server niet meer functioneert dan is er alsnog niets verloren en zal een andere server deze taak simpelweg overnemen. (bron, Google Data center backup)

Back-ups vanuit een overheidsinstellingEdit

In Nederland en in andere landen beheerd de overheid onze persoonlijke informatie zoals onze identiteitsbewijzen. Deze informatie moet ten alle tijden beschikbaar zijn voor andere instellingen zoals DigID en voor het uitschrijven van rijbewijzen. Verder sterven er dagelijks mensen en worden mensen dagelijks geboren. Ook deze informatie moet verwerkt worden. Verder, als er veranderingen gepleegd worden dan moeten deze niet verwijderd worden.

De gevolgen van vermiste informatie bij de overheid kan zijn dat iemand niet meer bestaat. Dit betekend indirect ook meteen dat deze persoon geen eigendommen meer heeft.

Back-ups vanuit een ziekenhuisEdit

De ziekenhuizen in Nederland beheren alle patiënt informatie. Als een doctor niet alle informatie over een patiënt naar boven kan krijgen op ieder moment van de dag, dan kan het levens kosten. Als iemand aangereden zou worden en er is geen patiënt informatie dan moet er uit gegaan worden dat deze persoon geen allergieën heeft. Als deze persoon vervolgens allergisch zou zijn voor de pijnstillers of andere medicijnen dan kan het de leven kosten van deze persoon.

Om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn bij de ziekenhuizen, is alles redundant. Dit betekend dat de informatie dat de doctoren nodig hebben ten alle tijden beschikbaar is op meerdere locaties.